Pohjansepät Oy:lle merkittäviä säästöjä ja parempaa asiakaspalvelua

Pohjansepät on käyttänyt perustamisestaan saakka Lemonsoftin Talosofta-toiminnanohjausjärjestelmää. Toimitusjohtaja Juho Pitkälälle oli alusta asti selvää, että yrityksen käyttöön tulevan toiminnanohjausjärjestelmän kautta oli pystyttävä hoitamaan kaikki yrityksen päivittäiset toimenpiteet. Lemonsoftista Pitkälä sai suositukset tutultaan. Talosoftassa hänet vakuutti se, että ohjelmisto on suunniteltu nimenomaan Pohjanseppien kaltaisen rakennusalan yrityksen käyttöön.

— Talosofta sopii meille myös liikkuvuutensa takia. Meillä ei ole varsinaista toimistoa, vaan liikumme työpäivämme asiakaskohteissa. Talosoftan ansiosta toimisto kulkee mukanamme. Emme tarvitse kuin laitteen, jolla kirjautua järjestelmään. Nyt emme ole enää kiinni missään tietyssä paikassa ja toimintamme on laajentunut entisestään.

Pohjansepät tekee Talosoftan kautta tarjouksensa, myyntisopimuksensa, tilauksensa ja laskutuksensa. Myös henkilöstön palkat muodostuvat Talosoftan tuntiseurannan perusteella. Talosoftaan on lisäksi integroitu yrityksen tilitoimiston käyttämä ohjelmisto, johon tiedot siirtyvät Pitkälän mukaan ongelmitta.

Tarkat kustannuslaskelmat poistavat asiakkaan epävarmuudet

Pitkälän mukaan Talosofta hyödyttää merkittävästi yrityksen myyntityötä ja asennustoimintaa. Talosoftaan kirjataan projektin läpiviemiseen tarvittavat asiat, kuten työohjeet ja kaaviot. Järjestelmään kirjataan myös myyntitilanteessa kuhunkin asiakkuuteen liittyvät tiedot, joita on helppo myöhemmin tarkistaa ja tarkentaa. Tarkoin dokumentoidut tiedot edistävät yritystoiminnan läpinäkyvyyttä.

— Se, mitä myyntitilanteessa asiakkaalle luvataan, on sopimuksen syntyessä kirjoissa ja kansissa. Lisäksi meidän ei tarvitse käsin täytellä kaavakkeita, mikä vapauttaa aikaa asiakkaan kanssa keskustelemiseen. Pystymme Talosoftan myötä tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin parempaa asiakaspalvelua.

Pitkälän mukaan Pohjansepät on saanut Talosoftan avulla aikaan myös merkittävää rahallista säästöä. Talosoftan toiminnot vaatisivat manuaalisesti tehtynä joko henkilöstölisäyksiä tai olemassa olevan henkilöstön työaikaa. Säästöjä syntyy lisäksi Talosoftan tarkoista menekkilaskelmista.

— Työmaalle ei jää ylimääräistä tavaraa, kun laskelma on niin tarkka. Tämä on yrittäjälle tärkeä asia. Menekkilaskelmien lisäksi myös ohjelmistolla tehdyt tarjouslaskelmat ovat erittäin paikkansapitäviä. Tarkka tieto lopullisista kustannuksista poistaa asiakkaalta epävarmuutta ja hyödyttää näin liiketoimintaamme.

”Emme voisi toimia ilman tällaista järjestelmää”

Pitkälä on tyytyväinen helppokäyttöiseen ja selkeään Talosoftaan. Hän suosittelee ohjelmistoa vahvasti muillekin rakennusalan yrityksille.

— Talosofta helpottaa myyjiemme toimintaa, hyödyttää liiketoimintaamme tuomalla säästöjä, tuo tarkkuutta laskelmiimme sekä parantaa asiakaspalvelumme laatua. Ohjelmisto on mahdollistanut yrityksemme toiminnan tässä skaalassa. Emme voisi toimia ilman tällaista järjestelmää. Se on meille elinehto.

Pohjansepät Oy on vuonna 2014 perustettu rakennusalan yritys. Pohjansepät on erikoistunut kotien ja taloyhtiöiden kattoremontteihin sekä julkisivuremontteihin. Lisäksi Pohjansepät urakoi kattoja myös uudisrakennuskohteisiin. 15 henkilöä työllistävän yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 2,3 milj. €. Tutustu >>

Pohjansepat_Logo