Talosofta mahdollisti VieskaKoti Oy:n kasvun

Talosofta-toiminnanohjausjärjestelmä on tuonut VieskaKodille hallittavuutta ja kasvua – ”Ei tällainen kasvu olisi ollut mahdollista ilman Talosoftaa”

 

VieskaKodin toimitusjohtaja Vesa Savolainen hankki yrityksen käyttöön Lemonsoftin Talosofta-toiminnanohjausjärjestelmän kuusi vuotta sitten. Tavoitteena oli saada VieskaKodin toimintoihin lisää hallittavuutta ja kasvattaa yrityksen liikevaihtoa.

– Olemme saavuttaneet tavoitteemme Talosoftan avulla. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 3,5 miljoonaa. Tällä hetkellä se on yli 9 miljoonaa. Mittaaminen on tietenkin hankalaa, mutta ei tällainen kasvu olisi ollut mahdollista ilman Talosoftaa.

Talosofta-toiminnanohjausjärjestelmä on kehitetty rakennus-, saneeraus- ja talotekniikka-alojen tarpeisiin. VieskaKoti käyttää Talosoftaa mm. asiakkaiden rekisteröintiin, tilauksiin, ostolaskujen käsittelyyn, myyntien kirjaamiseen sekä töiden aikataulutukseen. Savolaisen mukaan yritys on halunnut ottaa Talosoftan käyttöönsä niin laajasti kuin mahdollista.

 

Talosofta säästää työtunteja ja tehostaa työskentelyä

 

Savolaisen mukaan yksi ohjelmiston parhaita ominaisuuksia on se, että sitä on ollut mahdollista räätälöidä VieskaKodin omiin tarpeisiin sopivaksi.

– Olemme rakentaneet esimerkiksi tarjouslaskennan siten, että tarjoukset vastaavat omien asiakkaidemme tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Saamme järjestelmän kautta lisättyä tarjoukseen esimerkiksi listan siitä, mitä tarjous ei sisällä. Tällaisilla lisäyksillä on iso merkitys tarjoamamme asiakaspalvelun ja tarjousprosessiemme sujuvuuden kannalta.

Hallittavuutta yrityksen toimintoihin on tuonut se, että Talosoftaan pääsevät kirjautumaan oman yrityksen henkilöstön lisäksi myös mm. alihankkijat, kuten LVI-suunnittelijat. Järjestelmään kirjataan kaikki projektiin liittyvät suunnitelmat ja esimerkiksi työvaiheisiin liittyvät kuvat. Henkilöstö kirjaa järjestelmään myös projektikohtaiset työtuntinsa.

– Tämä on kaikkiaan järkevä systeemi. On iso asia, että saamme kaikki toimijat projektille mukaan, ja että kaikki dokumentaatiot löytyvät yhdestä paikasta. Näin asiat eivät ole vain yhden henkilön päässä. Se tehostaa kaikkien työskentelyä ja säästää meiltä aikaa, siis ihan suoria työtunteja.

Savolainen näkee Talosoftan erityisesti heidän kaltaiselleen uudispuolella ja pientalorakentamisen kanssa työskentelevälle yritykselle sopivana järjestelmänä.
– Valitsimme Talosoftan aikoinaan sen hyvän käytettävyyden vuoksi. Järjestelmä on osoittautunut paitsi helppokäyttöiseksi, myös yrityksemme talouden kannalta loistavaksi järjestelmäksi.

VieskaKoti Oy on ylivieskalainen uudisrakentamiseen erikoistunut rakennusalan yritys. VieskaKodilla on toimipiste Ylivieskan lisäksi Kokkolassa. Yritys rakentaa vuodessa noin 50 asuntoa. VieskaKoti työllistää noin 20 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 9,1 milj. €. https://vieskakoti.fi/